Controleonderzoek bij dr. Giacalone n.a.v. LVVP (12 juni 2020)

Sedert januari 2018 ben ik noodgedwongen van een voltijdse betrekking in het onderwijs overschakelt naar een deeltijdse onder het verlofstelsel ‘Langdurig Verlof voor Verminderde Prestaties om medische redenen’. Dit verlof moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden mét een recent verslag van een geneesheer-specialist. Dit bracht mij dus bij dr. Giacalone.

Naast het gebruikelijke weegschaalmoment en de foto’s van de benen in voor-, achter- en zijaanzicht, mat hij na drie jaar ook nog eens het volume van mijn benen omdat ik aangaf dat ik de indruk heb dat het lipoedeem na een hysterectomie (verwijderen van baarmoeder en eierstokken) in oktober 2019 sterk is toegenomen. Mijn vermoeden werd dus bevestigd: in drie jaar tijd is het volume van mijn benen 1 à 1.5 liter toegenomen. De menopauze heeft me dus van stadium 2 in stadium 3 gebracht. 

Sinds een aantal jaren heb ik ook last van artrose in mijn knieën, waardoor de pijn toeneemt en mijn mobiliteit meer en meer afneemt. Een knieprothese dringt zich op. Omdat ik mij hierover best wel zorgen maak gezien de toestand van mijn benen, vroeg ik raad aan dr. Giacalone. Hij stelde voor om eind juli een echografie te maken, waarmee hij mijn lymfebanen in kaart brengt. Met de gegevens van dit onderzoek kan de orthopedist zien waar mijn lymfevaten lopen en kan hij zo vermijden dat hij die beschadigt bij een operatie.

Hilde H.

3 likes
Prev post: Op intake gesprek bij Dennis Van Bulck van de Decock kliniek.Next post: Afspraak bij dr. Giacalone voor een lymfefluoroscopie ter voorbereiding van een latere knieprothese operatie (30 juli 2020)

Aankomende evenementen