Op intake gesprek bij Dennis Van Bulck van de Decock kliniek.

Hallo lieve lotgenoten

Vandaag ging ik op consult in de Decock kliniek in Willebroek
Dat is een privé kliniek dat gespecialiseerd is in oedemen. De oprichter, Tim Decock, is heel gefocust op lipoedeem en wil hier meer aandacht voor. Hij is kinesist van opleiding en gespecialiseerd in lymfetherapie ad modum Vodder.
Ik ging zelf op intake bij de voedingsdeskundige die daar werkt. Hij kent veel van lipoedeem en werkt ook rond diabetes en prikkelbare darmsyndroom.
Voor dat laatste ging ik bij hem.
Hij nam uitgebreid de tijd voor een goede en grondige intake. Hij benoemde ook het lipoedeem en hoe we hierop knn werken in de toekomst. Momenteel gaat het vooral over aanpassingen in mijn voeding ikv mijn darmklachten. Of dit aan elkaar gerelateerd is, is niet duidelijk. Maar wel heb ik op dagen met meer buikklachten ook altijd meer pijn in mijn benen.
Ik word op een FODMAP arm dieet gezet. Hoe dit een invloed zal hebben op mijn darmen en op het lipoedeem zal ik registeren en delen. Dit kan interessant zijn voor andere lotgenoten ook.
Ook sprak ik even met Tim Decock zelf. Hij is alvast heel enthousiast over de opzet van onze vzw en wil graag zijn medewerking verlenen.
Dat we in de toekomst met de grootste lymfekliniek van Vlaanderen nog zullen samenwerken lijkt dus logisch.
Keep you posted!

Kaat.

0 comments
15 likes
Next post: Controleonderzoek bij dr. Giacalone n.a.v. LVVP (12 juni 2020)

Leave a Reply

Aankomende evenementen