Kleding

‘Kleren maken de man’ zegt men wel eens. En dat klopt ook voor een groot deel. Want we kunnen er niet om heen: we leven in een maatschappij waarin looks heel erg belangrijk zijn. Stijl is een uithangbord geworden van onze identiteit. We maken gebruik van kleding, make-up, kapsel, accessoires en schoeisel om onszelf uit te drukken. Om kleur en smaak toe te voegen aan onze persoonlijkheid. Niet te verwonderen dat het een grote rol speelt in de eerste indruk die anderen van je krijgen. Een passende outfit staat vaak garant voor een positief beeld.

Kleding heeft dus heel wat invloed. Niet alleen op anderen, maar ook op jezelf. Het kan je blij maken en kracht geven, zelfverzekerd laten voelen … of net niet. Wie niet blij wordt van wat zij in de spiegel ziet, zal dit ook uitstralen. Net daarom is het zo belangrijk om toch die 10 minuten extra tijd te nemen ‘s ochtends en een modieuze outfit samen te stellen. Een outfit waarin je straalt en je goed voelt. Het maakt echt een wereld van verschil.

 Makkelijker gezegd dan gedaan, hoor ik je nu denken. Stevige benen, een slanke taille, 2 tot 3 kledingmaten verschil tussen boven- en onderkant, … het zijn allemaal problemen waar dames met lipoedeem tegenaan lopen. Shoppen is vaak een ware marteling en leidt tot heel wat frustraties. Modieus en goed gekleed voor de dag komen, is een heuse klus.

Daarom willen we je met deze rubriek op weg helpen. Hier kan je heel wat tips vinden over hoe je goed gekleed door het leven kan gaan. Je zal leuke adresjes vinden, advies over hoe je de probleemzones kan aanpakken en suggesties voor bepaalde patronen en stoffen. Samen met jou willen we gaan experimenteren met design en kleuren. Iedereen verdient het om zich goed te voelen. Dus ook wij, dames met lipoedeem. Samen gaan we stralen!

Aankomende evenementen