Drybrushing

Het lymfestelsel is de afvalstoffendienst van ons lichaam. Hoe beter het lymfevocht stroomt, hoe beter onze afvalstoffen afgevoerd worden. En bij dames met lip/lymfoedeem verloopt dit niet altijd optimaal en zijn dus alle technieken die dit proces ondersteunen welkom.

Eén van die technieken is ‘dry brushing’ of het droogborstelen van de huid. Het helpt om het ontgiftingssysteem onder de huid te activeren. De lymfevaten liggen vlakken onder de huid vandaar dat het makkelijk in beweging te krijgen is.

Droogborstelen doe je voor de douche en zonder gebruik te maken van water of olie, zoals de naam eigenlijk al aangeeft. Je kan daarvoor eender welke borstel gebruiken, het belangrijkste is dat het prettig aanvoelt. Start hier ook langzaam mee op, een tweetal keer per week is meer dan voldoende. Je huid zal immers moeten wennen. Pas ook op in gebieden met wondjes.

Maar hoe doe je dit nu juist? Het is handig om een aantal basistechnieken onder de knie te hebben zodat je zeker weet dat je maximale drainage van afvalstoffen stimuleert.

Het goede nieuws is dat droogborstelen niet alleen helpt om je lymfesysteem te ondersteunen en dus het immuunsysteem versterken, maar dat er ook nog heel wat andere voordelen aan verbonden zijn. We sommen ze hier even voor je op:

– verwijderen cellulitis

– dode huidcellen verwijderen

– bevorderen van de hormoon- en olieproducerende klieren

– versterken van de huid en vroegtijdige veroudering tegen gaan

– stimuleren van de spieren

– bevorderen van de bloedsomloop

– verbeteren van de functie van het zenuwstelsel

– ondersteuning van de spijsvertering

En het is goedkoop en makkelijk !

Aankomende evenementen